PT3 ! YOOOO ! PT3 !

بسم الله الرحمن الرحيم


Assalamualaikum semua !
All people and Muslim or non-muslim (kalau ada)
Macam mana hidup ? *ayat kejam kepe ni ?*
Today , I would like to show or talk about PT3 *bacalah mcm loghat Penang ke Kedah ke*
Act , I tak tahu kay nak cakap english apakah semua ni .

( Kay , seriyes part )
Kita nak cakap pasal PT3 kay . PT3 . PT3 . PT3 .PT3 
*asal plk minah ni nak cakap psl PT3 plk dah nii? *
I know , you all mesti pelik kan ? Kata blog islamik apakah semua tuuu tetibe cakap psl PT3 
Fyi , ( bagi yg tak tahu FYI stands for For Your Information ) 
I , eh tak sedap pulak nak didengari . Saya . Ha ! okay-2 ! Adalah pelajar PT3 ! *applause* 
Kay-2 , dah cukup kay . Bukannya nak bagi tahu pasal tu kepe . Just nak cerita lah .

Pada akak-2 , makcik-2 , nenek-2 , mak-2 , adik sedara , sepupu-sepapat and all people in this world 
PT3 ni , sebenarnya ialah :

Pentaksiran
Tingkatan
3

*Ini luahan budak PT3*
Kami pelajar form 3 ni , ambik masa hanya 3 bulan macam tu je nak belajar . Bayangkan lah . Time form 1 , kami diberitahu takde periksa . Just PBS . hahahah . time tu , saya lah yg paling happy kot . Setiap kali matapelajaran Math , Bak , confirm ahhh tidur . takyah cerita lah betapa sakitnya hati cikgu tu kan ? kesian cikgu . . takpe , itu cerita lain , saya pun dah taubat time form 2 . Time form 1 tu pun agak kalut jugak lah . Cikgu , kami para pelajar dan semua yg terlibat . Nak memikirkan PBS , , kertas-2 nya terlalu banyak . *membazir* *batuk* takpe . cerita lama yg perlu diambil iktibar

Time form 2 pulak , ha ! Ini paling pening kot . Tiba-2 ckp ada PBSMR . Part yg ni bagi aku kelakar pasai apa ? Sebab , ni ada lah cerita ni . Kawan aku , dia ada Twitter . Twitter dia asyik bertukar username , tweethandle and all that kind of thing hanya disebabkan nama periksanya bertukar-tukar . kelakar kan ?

Time form 3 pulak , tiba-2 dia kata takde . Aku pun pada awal agak macam musykil ahhh gak . Macam mana org nak pindah daripada sekolah yg takde aliran sains kepada aliran sains nanti kan ? Nak masuk sekolah KISAS macam mana pulak kan ? *aku taknak pindah pun sebenarnya* Tapi , dah dia orang habaq macam tu , percayalah . Tapi , aku still belajar bersungguh-sungguh ( lebih bersungguh drpd Form1 dan Form2 kot ) Tiba-2 bulan 5 ke 7 macam tu , tiba-2 dia kata ada PT3 . Aku menangis kot time tuuu . Tak jugak sebenarnya . Tapi , haih . Tu lah ceritanya . Dengan format baru . Dengan tinggal lagi berapa bulan . Silibus tak habis . Pening kepala kami semua . Tapi takpe ! Dah ambik periksa pun kaaaaaan -,-

USAHA -> TAWAKKAL
_________________________________________________________________________________

Kay , biar saya sambung pulak kay . Dalam masa kami menunggu result , tiba-2 cikgu panggil untuk ambik markah . Ya Allah time tu , rasa happy gak ahh sebab tahu markah . Tapi , sedih sebab tak tahu grade . Kalau markah 90+ tu corfirm lah A kaan ? tapi , kalau 70+ ? 75+ ? ada harapan tak ? Dah usaha kan ? tawakal laaah . . Insyaallah . Tapi , dalam masa berapa hari nak ambik result ni , tiba-2 ada ura-2 mengatakan 80+ baru A . sedih ke? takyah kot .

Sebab apa guys ?
1 . Itu ura-2 , kita perlu berdoa . masih perlu berdoa . agar ada keajaiban .
2 . Kita dah usaha dan tawakkal kan ? itu yg terbaik dari Allah . Setimpal dengan usaha kita .
3 . Kalau time periksa tu , masih main-2 , mesej cintan-cintun dengan pasangan . haih . Moga dipermudahkan kay . 
4 . Kita manusia . Perlu bersyukur . Jangan jadi kufur nikmat pulak .
5 . Jangan marah-2 ehhh 

Ingat ! Apa yg kita usaha , itu yg kita dapat ! Redha kay :) 

p/s : kepada cikgu-2 , mak , ayah , mama , abah , mami , daddy , ummi , abi , kawan-2 , geng . Terima kasih untuk segalanya . Mendoakan . Menguatkan . Terima kasih . 


xoxo
Athirah

1 ulasan:

Funreader berkata...

nice story...sedih bngt!!(ayat mek indon)