CINTA KU AKHIRNYA DIBALAS !

Assalamualaikum , peeps
Ikhwah akhawat sekalian 
Apa khabar ? Sihat je kan . . 
Lama sangat tak update niii ~ rindu
Pergh ! tajuk nya mcm gempak kann . 
Bukan saya je yg dibalas cintanya 
Tapi kita ! kita semua ! tak kisah lelaki ke perempuan . Semua sudah terbalas cintanya // 
Oleh siapa ? teka aahhhh
Dibalas oleh-NYA
Dibalas oleh-NYA
Dibalas oleh-NYA
Siapa Nya tu ? Allah .
Diulangi Allah . Allah yaaa
Apa buktinya ?
Sat naaaa
Okay kita fikir yaaa 
ingat-ingat balik yaa
Kalau kita ada pakwe aannn 
Mesti ah kita merajuk dia pujuk annn
Kita marah dia berikan kita apa-apa je
Macam tu jugak dengan Allah.
Bila kita merajuk Dia pujuk tauuu
Tak percaya ? ! bukak Quran !
"Janganlah kamu merasa rendah dan bersedih karena kamu adalah orang yang paling tinggi derajatnya jika kamu beriman.” 
(Ali Imran : 139)

LOOK !
Terbuktikaaann . Sejak kita lahir Allah dah pujuk kita . Kita je tak sedar . 

Jangan buat-buat tak sedar kawan semua 
Buka mata ! Rajin kan tangan mulut semua bukak Quran  (#peringatan untuk diri sendiri)
Kita nak apa lagi ?! Allah dah bagi segalanya 
Kau nak hidup , Dia bagi
Nak iPhone ? Dia mudahkan 

So ? Nak apa lagi ?
Terlalu banyak dugaan ? weyy 
Kau fikir Allah tak sayangkan kau ? weyy
Kau ingat Allah tak ingat kau ? weyy
Kau ingat Allah tak ada kat sisi kau ? weyy
" Jangan bersedih ! Sesungguhnya Allah bersama kita "

Sayang-sayang semua 
Kita nak apa lagi ? Cinta dari orang yang kita sayang ?
Kasih suami lagi bawa ke syurga .
Tak tahan ? Nak bercinta juga ? 

" CINTA TU FITRAH LAH DERR !"

Yeah , cinta itu fitrah . Makan minum tidur tu fitrah . Then kau boleh je tahan makan semata nak kurus . Tahan tidur semata nak mesej dia . Tahan rasa cinta tak boleh ?

Cinta itu fitrah . Tapi fitrah boleh dan perlu dikawal
Kalau putus cinta , jangan weyy . Jangan couple lagi . Kita bercinta dengan Allah lebih better kaann
Dating dengan Dia , dapat pahala . Nangis untuk Dia , dapat pahala . Ingat Dia , dapat pahala .

Ingat !

Allah tinggalkan Al-quran dan Assunah sebagai guider kita . Belajar dan beramal . Tapi dalam masa menuntut ilmu , biarkan ada guru . Jangan belajar sendiri-sendiri . Elok-elok berguru dengan orang yang berilmu , berguru lah kita dengan syaitan kaaaang . Na'uzubillah .



                                                                                                                                          Wasalam //      Athirahalim

Tiada ulasan: